Chocolade gunstig voor hart en bloedvaten

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Het eten van chocolade verlaagt het risico aan hart- en vaatziekten te overlijden. Dat stellen Zweedse wetenschappers naar aanleiding van een studie waarbij 1169 patiënten, die vanwege een eerste hartinfarct in het ziekenhuis waren opgenomen. Ze werden gedurende 8 jaar gevolgd. Geen van de deelnemers had suikerziekte.
Voor het onderzoek was met behulp van een vragenlijst de gebruikelijke consumptie van chocolade over de afgelopen 12 maanden nagegaan.
Uit de verkregen gegevens bleek dat de kans tijdens de onderzoeksperiode aan hart- en vaatziekten te overlijden significant daalde naarmate de consumptie van chocolade hoger was. Degenen die minimaal 2 keer per week chocolade aten, toonden vergeleken met de patiënten die nooit chocolade aten een 66% verminderd risico. Eenmaal per maand tot eenmaal per week en minder dan eenmaal per maand chocolade gingen met een respectievelijk 44 en 27% verlaagd risico van overlijden aan hart- en vaatziekten gepaard.
De onderzoeksresultaten ondersteunen het groeiende bewijs dat chocolade een aantal belangrijke stoffen bevat die gunstig zijn voor de gezondheid van hart en bloedvaten.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen