Cholesterolinname niet bepalend voor cholesterolspiegel

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
In Nederland stelt het Voedingscentrum dat het cholesterol in voedingsmiddelen, zoals in eieren, orgaanvlees, paling en garnalen, een klein effect op het cholesterolgehalte in het bloed. Daarom adviseert het Voedingscentrum niet meer dan gemiddeld drie eieren per week te eten.
De Life Sciences Research Office (LSRO) in Amerika heeft zich onlangs in opdracht van de American Egg Board beziggehouden met de vraag hoe de Amerikaanse richtlijn ten aanzien van het behoud van een gezonde cholesterolspiegel zich verhoudt tot de richtlijnen in Australië, Nieuw Zeeland, Canada en het Verenigd Koninkrijk.
Het bleek dat, terwijl binnen de VS onveranderd wordt vastgehouden aan de overheidsaanbeveling van 1970 om de dagelijkse inname van cholesterol tot 300 mg te beperken, de andere landen al lang van een dergelijk overheidsadvies zijn afgestapt. Dit op grond van later, door de WHO en andere in deze landen toonaangevende onderzoeksinstanties, uitgevoerde analyses van dezelfde onderzoeksresultaten die ten grondslag liggen aan het overheidsadvies van de VS. De LRSO concludeerde dat, om een gezonde cholesterolspiegel te bereiken, de aandacht moet worden gericht op beperking van de inname van totaal en verzadigd vet en meer recentelijk ook van transvetten. Om dit doel te bereiken wordt in deze landen het consumeren van magere vlees- en zuivelproducten en een brede variëteit van ongeraffineerde granen, fruit en groente gestimuleerd.
De LRSO is een internationaal erkende non-profit organisatie die overheden en organisaties die richtinggevend zijn op het gebied van voeding, gezondheid en biotechnologie voorziet van objectieve evaluaties van wetenschappelijk onderzoek.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen