Dikke kinderen door zoete drank

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
De kans op overgewicht verdubbelt wanneer kinderen meer dan 3 glazen frisdrank of 4 glazen vruchtensap per dag drinken.
In de studie werden ouders telefonisch benaderd met de vraag of hun kind(eren) gisteren vruchtensap, frisdrank, fastfood en/of snacks hadden geconsumeerd en wat ze normaliter aten en dronken. In totaal werd informatie verkregen van 2184 schoolkinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.
Bij kinderen die daags ervoor 2 tot 4 glazen vruchtensap hadden gedronken, nam de kans op overgewicht met 70% toe in vergelijking met kinderen die deze drank niet dronken. Voor kinderen die daags ervoor meer dan 4 glazen vruchtensap op hadden verdubbelde het risico van overgewicht. Hetzelfde gold voor kinderen die 3 of meer glazen frisdrank consumeerden. Er werd hierbij gecorrigeerd voor de leeftijd, het geslacht en de sociaaleconomische status. Kinderen die regelmatig 2 of meer glazen vruchtensap dronken hadden 70% meer kans op overgewicht in vergelijking met kinderen die er maar 1 glas of minder van dronken. Hoewel de kinderen regelmatig fastfood en snacks aten, bleek dit niet van invloed op het gewicht.
Zoete drank zoals frisdrank en vruchtensap blijkt de kans op overgewicht bij kinderen te vergroten. De onderzoekers vinden dat hier op bijvoorbeeld scholen aandacht aan moet worden besteed om het risico van te dikke kinderen te verkleinen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen