Druivenextract verlaagt bloeddruk

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met een druivenpitextract kan de bloeddruk verlagen bij mensen met een lichte vorm van hypertensie.

Er werden 36 personen met milde hypertensie verdeeld in een suppletie- en placebogroep. Ze kregen gedurende zes weken tweemaal per dag een sapje met 0 mg druivenpitextract (placebo) of 150 mg druivenpitextract. Voorafgaand aan deze interventieperiode kregen alle deelnemers gedurende twee weken een placebodrank. Na afloop van de interventieperiode werd het effect op de bloeddruk nog gedurende vier weken gemeten.

Er waren 29 personen die de studie volgens het protocol voltooiden. Suppletie met het druivenpitextract leidde tot een significante daling van de bovendruk2 met gemiddeld 5,6%. De onderdruk2 nam met gemiddeld 4,7% af, maar deze daling was niet significant. De bloeddrukwaarden bereikten weer de uitgangswaarden vier weken na staken van de suppletie. Het effect van het extract was het grootst bij mensen met initieel een hoge bloeddruk. Ook was er na zes weken een lichte, niet significante verbetering van de insulinegevoeligheid onder invloed van het druivenpitextract. Het extract had geen invloed op de glucosespiegel.

Suppletie met een druivenpitextract is een veilige manier om de bloeddruk te verlagen bij mensen met een milde vorm van hypertensie, zo concluderen de wetenschappers.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen