Een appel per dag houdt de dokter van u af…

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Iedere dag een appel eten is bijna even effectief als het slikken van een cholesterolverlager als het gaat om het reduceren van de sterftekans door hart- en vaatziekten.

In de Britse studie werd een vergelijking gemaakt bij personen van vijftig jaar en ouder. Er werd gekeken naar het effect op de sterftekans door hart- en vaatziekten wanneer de vijftigplussers dagelijks een cholesterolverlager kregen en wanneer ze iedere dag een appel aten.

De onderzoekers berekenden dat 17,6 miljoen Britten in aanmerking zouden komen voor een cholesterolverlager wanneer deze preventief gegeven zouden worden aan personen van vijftig jaar en ouder. Wanneer dit daadwerkelijk zou gebeuren, zouden hiermee 9400 sterfgevallen als gevolg van hart- en vaatziekten kunnen worden voorkomen. Wanneer vijftigplussers dagelijks een appel zouden eten, zouden 8500 sterfgevallen voorkomen kunnen worden. Hoewel met een cholesterolverlager meer sterfgevallen voorkomen kunnen worden verwachten de onderzoekers dat de bijwerkingen van het medicijn nadelige gevolgen zullen hebben. Waarschijnlijk zullen duizenden personen last krijgen van spierzwakte of diabetes.  

De onderzoekers concluderen dat zowel een cholesterolverlager als de consumptie van een appel significant de sterftekans door hart- en vaatziekten kan verlagen, maar stellen dat de consumptie van een appel veel minder risico’s met zich mee brengt. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen