Minder eetlust met cacao

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

De consumptie van een cacaodrankje met een hoog gehalte epicatechine kan de eetlust verminderen.

De wetenschappers voerden twee experimenten uit. In het eerste experiment kregen 28 gezonde, jonge mannen een cacaodrankje zonder epicatechine en procyanidinen (placebo) en een cacaodrankje met 0,6 mg epicatechine, 0,2 mg catechine en 2,9 mg procyanidinen per kilogram lichaamsgewicht. In het tweede experiment werd het effect van een hoge dosis epicatechine (1,6 mg per kilogram lichaamsgewicht) en procyanidinen (10,3 mg per kilogram lichaamsgewicht) getest die werd ingenomen in combinatie met een cacaodrank. Na inname van de drankjes werd de eetlust bepaald.

De cacaodrank met de actieve plantenstoffen leidde niet tot minder inname van pizza in vergelijking met de placebodrank. Echter, uit het tweede experiment bleek dat een dosis van 1,6 mg epicatechine per kilogram lichaamsgewicht ertoe leidde dat de mannen met bijna eenvijfde (20%) significant minder pizza aten 2,5 uur na inname van het drankje.

Al in twee eerdere studies werd een verminderde eetlust aangetoond onder invloed van cacao. Uit de huidige resultaten blijkt dat het effect vermoedelijk is toe te schrijven aan de bioactieve stoffen epicatechine en procyanidine. Er is echter een voldoende hoge dosis noodzakelijk (van epicatechine minimaal 1,6 mg per kilogram lichaamsgewicht; 112 mg voor persoon van 70 kg) om dit effect te bewerkstelligen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen