Eiwitrijk eten heeft voordelen

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

De gezondheidsvoordelen van een eiwitrijk voedingspatroon staan al langer in de belangstelling. Een recente studie bevestigt dat eiwitrijk eten gezond is.

In het verleden is eiwitrijke voeding gerelateerd aan een verhoogde kans op diabetes en gewichtstoename, terwijl de consumptie van rood vlees in verband werd gebracht met een verhoogd risico van kanker. Daarentegen zou eiwitrijke voeding de bloeddruk verlagen en de kans op hartziekten verkleinen.

Een vergelijking tussen eiwit- en koolhydraatrijke maaltijden (al dan niet met calorierestrictie) toonde aan dat met eiwitrijke voeding op de korte en middellange termijn de spiermassa beter op peil bleef, het triglyceridengehalte daalde, de cholesterolratio verbeterde en de bloedglucosespiegel beter op peil bleef. Ook op de lange termijn werden deze effecten gezien. Er werd geen rekening gehouden met het type koolhydraten dat geconsumeerd werd.

De onderzoekers concluderen dat een eiwitrijk voedingspatroon geschikt is voor behoud van een gezond lichaamsgewicht en ook van nut is voor personen met een verhoogd triglyceridengehalte en andere kenmerken van het metabool syndroom.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen