Flavanonen en flavonolen tegen kanker strottenhoofd

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Uit onderzoek blijkt dat een hogere inname van flavanonen en flavonolen het risico van laryngale kanker mogelijk verlaagt.
De studie betrof 460 patiënten met kanker aan het strottenhoofd en 1088 controlepersonen die in het ziekenhuis waren opgenomen voor acute aandoeningen. De inname van de verschillende soorten flavonoïden werd vastgesteld met behulp van vragenlijsten betreffende het voedingspatroon.
Het bleek dat de 20% deelnemers met de hoogste inname van flavan-3-olen een 36% verlaagde kans hadden op laryngale kanker vergeleken met de 20% deelnemers met de laagste inname. Op dezelfde wijze hielden de hoogste innames van flavanonen, flavonolen en totale flavanoïden verband met respectievelijk 40%, 68% en 40% verlaagde risico\'s van laryngale kanker vergeleken met de laagste innames. Echter, alleen de verlagende effecten van flavanonen en flavonolen op het risico van laryngale kanker waren significant. Flavanonen worden gevonden in citrusvruchten, flavonolen meer algemeen in fruit.
De verkregen resultaten waren gecorrigeerd voor storende factoren als socio-demografische kenmerken, leefstijlfactoren, roken, alcoholconsumptie en energieinname.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen