Fosfatidylserine zinvol bij ADHD

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Fosfatidylserine kan symptomen verminderen en het geheugen verbeteren van kinderen met ADHD. Fosfatidylserine is een bestanddeel van lecithine. Het is een fosfolipide die voorkomt in de hersenen. Van nature wordt het gevonden in runderhersenen, orgaanvlees en vette vis.

Aan de studie namen 36 kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar deel. Ze hadden ADHD, maar werden hiervoor nog niet medicamenteus behandeld. Ze kregen gedurende 2 maanden dagelijks 200 mg fosfatidylserine of een placebo.

Suppletie met fosfatidylserine leidde tot een significante verbetering van ADHD-symptomen, het korte, auditieve geheugen en een vermindering van onoplettendheid en impulsiviteit. Suppletie werd goed verdragen en leidde niet tot bijwerkingen.

Een tekort aan fosfolipiden is in verband gebracht met neurale functiestoornissen. Suppletie met fosfatidylserine lijkt een veilige en effectieve manier om ADHD-symptomen te verminderen. In een vervolgstudie zal de juiste dosis en suppletieduur moeten worden onderzocht.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen