Gezond met overgewicht?

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Personen met overgewicht die geen metabole stoornissen hebben, zoals bijvoorbeeld problemen met hun suikerstofwisseling, zijn nog altijd ongezonder dan personen met een normaal lichaamsgewicht.

Er werden acht relevante studies geselecteerd waarin de relatie tussen overgewicht en hart- en vaataandoeningen was onderzocht. In totaal betrof het meer dan 61.000 proefpersonen.

‘Gezonde’ personen met overgewicht hadden met 24% een significant verhoogde kans op hart- en vaatziekten in vergelijking met gezonde personen met een normaal lichaamsgewicht. Dit bleek uit studies waarbij de deelnemers gedurende een periode van minimaal tien jaar werden gevolgd. Voor personen die een metabole stoornis hadden was het risico ongeveer driemaal zo hoog. Het maakte hierbij niet uit of ze een normaal gewicht hadden, overgewicht of dat er sprake was van obesitas.

De onderzoekers concluderen dat zowel de BMI als de aanwezigheid van metabole stoornissen een risicofactor zijn voor het krijgen van hart- en vaatziekten. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen