Groene thee preventief bij metabool syndroom

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Een extract van groene thee kan mogelijk preventief toegepast worden bij overgewicht en diabetes type-2. Dit blijkt uit een muizenstudie.

Het is bekend dat groene thee de absorptie van glucose en vetten in de darm vermindert. In de studie wilden de onderzoekers weten of het extract ook gewichtstoename kan voorkomen en de glucosespiegel kan verlagen. De muizen kregen gedurende vier weken dagelijks een groene thee extract. De helft van de muizen kreeg daarnaast de niet-toxische stof polyethyleenglycol (PEG) toegediend. PEG voorkomt dat het extract te snel door de darmen wordt opgenomen.

De combinatie van de groene thee met PEG leidde tot een significante afname van het lichaamsgewicht en insulineresistentie en een verbetering van de glucosespiegel zonder dat dit van invloed was op de eetlust en voedselinname. Het effect was vergelijkbaar met een diabetesmedicijn dat eenzelfde werking heeft. Wanneer alleen het extract werd toegediend bij de maaltijden, werd geen gewichtsreductie gezien.

De resultaten laten zien dat onder invloed van PEG het groene thee langer zijn werking kan uitoefenen in de darmen en een gunstige invloed heeft op het lichaamsgewicht en de glucosespiegel.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen