Hoe laat je kinderen meer groente eten?

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Langer ‘tafelen’ laat kinderen meer groente en fruit eten. Dit is de conclusie van een Duits onderzoek bij kinderen in een leeftijd van 6 tot 11 jaar.

Aan het onderzoek namen vijftig gezinnen deel. De ouders hadden een gemiddelde leeftijd van 43 jaar en de kinderen waren gemiddeld 8 jaar oud. De gezinnen werden geobserveerd tijdens twee avondmaaltijden. Tijdens de controlemaaltijd aten ze gedurende hun gebruikelijke tijd hun avondmaal. Vervolgens moesten ze de helft langer over hun maaltijd doen. In de meeste gevallen duurde het avondmaal hiermee tien minuten langer. 

Wanneer er langer getafeld werd, bleek dat de kinderen significant meer stukjes groenten en fruit aten dan bij een korter durende maaltijd. Gemiddeld kregen de kinderen hierdoor honderd gram meer groenten en fruit binnen. Er werden echter niet meer brood of andere hapjes gegeten. De kinderen aten significant minder snel wanneer er langer getafeld werd. Ook hadden ze een significant beter verzadigd gevoel na afloop. 

Het verlengen van de maaltijden met tien minuten heeft een duidelijk positieve invloed op de consumptie van groenten en fruit door kinderen. Hiervoor is het wel van belang dat er voldoende groente en fruit - liefst in hapklare stukken - op tafel te vinden is.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen