Huid blijft jonger met vitamine C

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Veroudering van de huid wordt vertraagd door een hogere inname van vitamine C en linolzuur met de voeding. Ook een lagere inname van vet en koolhydraten houdt verband met een betere kwaliteit van de huid op oudere leeftijd.
De relatie tussen de inname van voedingsstoffen met de normale dagelijkse voeding en de aan leeftijd gerelateerde toestand van de huid werd onderzocht met gebruikmaking van gegevens van de eerste National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES I). Dit is een registratie van voedselconsumptie van de Amerikaanse bevolking.Er werden 4025 vrouwen met leeftijden tussen 40 en 74 jaar in de studie opgenomen. Er vond tevens een dermatologische beoordeling van de huid plaats waarbij gelet werd op de huidverouderingsaspecten: rimpeligheid, droogte en huidatrofie.
Vooral een lage inname van vitamine C bleek verband te houden met een gerimpelde en droge huid. Een hogere inname van linolzuur verlaagde het risico van het optreden van een droge huid als gevolg van leeftijd en huidatrofie. Een hogere inname van vetten en koolhydraten vergrootten de kans op een gerimpelde huid en huidatrofie. De in het onderzoek gevonden relaties tussen voedingsstoffen en huidveroudering waren onafhankelijk van factoren als leeftijd, ras, energieinname, opleiding, de mate van blootstelling aan de zon, inkomen, menopauzale status, BMI, gebruik van supplementen en het bewegingspatroon.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen