Kinderen slapen beter met omega 3-vetzuren

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Suppletie met omega 3-vetzuren verbetert de slaapkwaliteit van kinderen. Dit bleek uit de Oxford University  DOLAB-studie, waarvan de resultaten door dr. Paul Montgomery werden gepresenteerd tijdens het Food And Behaviour Research (FAB Research) symposium in Londen.

Tijdens de studie werden door de ouders vragenlijsten ingevuld over het slaapgedrag van hun kind. Deze werden gerelateerd aan de bloedconcentraties van omega 3-vetzuren. Daarnaast werd een gerandomiseerde klinische studie uitgevoerd met 395 kinderen. Een deel van hen kreeg een 600 mg DHA-supplement en de anderen kregen een placebo. Voor en na de suppletieperiode werd met behulp van sensoren de slaap geregistreerd gedurende vijf opeenvolgende nachten.

Er werd een verband aangetoond tussen de omega 3-vetzuurstatus en de slaapkwaliteit. Een lage concentratie van het omega 3-vetzuur DHA was significant gerelateerd aan een verhoogd risico van slaapstoornissen. Tevens bleek suppletie met DHA significant de slaapkwaliteit te verbeteren. De kinderen werden gedurende de nacht minder frequent wakker en sliepen gemiddeld drie kwartier langer.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen