Kiwi gezonder dan supplement

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Een kiwi is een betere bron van vitamine C dan een voedingssupplement. Dit blijkt uit een studie bij muizen. Dat de vrucht een hoog gehalte aan vitamine C bevat is al langer bekend. Nu blijkt dat de vitamine C die in kiwi’s zit beter opneembaar is in het lichaam dan vitamine C uit supplementen.
De muizen hadden aan het begin van de studie een vitamine C-tekort. Ze werden in 2 groepen verdeeld en kregen gedurende 1 maand kiwi’s of een vergelijkbare hoeveelheid vitamine C in supplementvorm. De onderzoekers van de University of Otago in Nieuw Zeeland vergeleken vervolgens de vitamine C-opname tussen beide groepen muizen. De natuurlijke vitamine C uit kiwi’s bleek 5 keer beter opneembaar dan de kunstmatige vitamine C. Daarnaast bleef de vitamineconcentratie in het lichaam beter gehandhaafd.
Dit betekent dat de kiwi een (combinatie van) stof(fen) bevat die de opname en het behoud van vitamine C bij de muizen verbetert. De resultaten van de studie kunnen van belang zijn voor de voedingsindustrie. De onderzoekers willen dan ook eenzelfde experiment uitvoeren met proefpersonen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen