Krillolie effectief bij PMS

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met krillolie in combinatie met B-vitamines, soja en een rozemarijnextract verlicht symptomen van het premenstrueel syndroom (PMS). PMS kan bij sommige vrouwen optreden voor de menstruatie en wordt gekenmerkt door een combinatie van klachten waaronder stemmingswisselingen, hoofdpijn, pijnlijke borsten en buikpijn.

Aan de studie namen 29 vrouwen met PMS deel. Ze hadden een gemiddelde leeftijd van 27 jaar en een gemiddelde BMI van 24 kg/m2 wat betekent dat ze een normaal gewicht hadden. Ze kregen gedurende drie maanden dagelijks twee capsules. Per  capsule bevatte het supplement 350 mg krillolie, 1,4 mg vitamine B1, 1,6 mg vitamine B2, 2 mg vitamine B6, 50 mg soja-isoflavonen en 50 mg rozemarijnextract.

Na de suppletieperiode was een significante afname van PMS-klachten waarneembaar: angstklachten verminderden met 70%, een opgeblazen gevoel verminderde met 69%, pijnlijke borsten namen met 81% af, huidaandoeningen verminderden met 69%, vermoeidheid nam met 60% af, hoofdpijn met 70%, misselijkheid met 62%, vergeetachtigheid met 77% en hunkeren naar eten verminderde met gemiddeld 59%.

Hoewel het een kleine studie betreft, zijn de resultaten veelbelovend en willen de onderzoekers een vervolgstudie uitvoeren om het effect van het supplement bij een groter aantal vrouwen met PMS te testen. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen