Melkvet tegen astma

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Consumptie van melkvet vermindert bij jonge kinderen het risico van astma. Dit is de conclusie van dr. Alet Wijga van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Bilthoven.
Gegevens van 2978 kinderen die meedoen aan het Preventie en Incidentie van Astma en Mijt Allergie (PIAMA) onderzoek, werden vanaf de geboorte tot de leeftijd van acht jaar onderzocht. Gegevens werden gedurende de eerste levensjaren hoofdzakelijk verzameld met behulp van vragenlijsten die de ouders van de deelnemende kinderen toegestuurd kregen en thuis invulden.
De verzamelde gegevens op de leeftijd van drie jaar werden vergeleken met de gegevens op de leeftijd van twee jaar. Hieruit beek dat 41% van de kinderen minder last had van astma als ze dagelijks volle melkproducten gebruikten. Van de kinderen had 72% minder last van astma als ze dagelijks boter gebruikten. Tevens gaf de dagelijkse consumptie van bruinbrood minder astma en ademhalingsproblemen, terwijl geen verschillen werden gezien bij het gebruik van fruit, groente, margarine en vis.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen