Minder Alzheimer met omega 3-vetzuren

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Het eten van vis, noten en olieachtige dressings welke de omega 3-vetzuren bevatten, vermindert de kans op het krijgen van de ziekte van Alzheimer. Dit concluderen onderzoekers van het St Luke\'s Medical Center in Chicago.
In totaal werden 815 mensen tussen de 65 en 94 jaar uit een verpleeghuis onderzocht. Zij vulden een vragenlijst in over hun voedingsgewoonten. Nadat was gecorrigeerd voor leeftijd en andere risicofactoren bleek dat in totaal 131 deelnemers de ziekte van Alzheimer hadden ontwikkeld.
Deelnemers die één of meer keren per week vis hadden gegeten, hadden 60% minder kans op de ziekte vergeleken met de personen die nooit of zelden vis aten. De inname van omega 3-vetzuren in de vorm van docosahexaeenzuur(DHA), alsook de totale inname aan omega 3-vetzuren, verminderde het risico, maar er was geen verband tussen de ziekte van Alzheimer en de inname van eicosapentaeenzuur (EPA), een andere vorm van omega 3-vetzuren.
De oorzaak van Alzheimer is nog niet bekend, maar voeding met een hoog gehalte aan antioxidanten en weinig verzadigd vet zou het risico van de ziekte van Alzheimer, evenals hartziekten en beroertes, sterk kunnen verminderen, aldus de onderzoekers.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen