Minder bipolaire depressie door inositol

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Onderzoek van de University of Pittsburgh heeft aangetoond dat suppletie met inositol de symptomen van bipolaire depressieve patiënten vermindert.
Aan de zes weken durende pilotstudie deden 24 proefpersonen met een bipolaire depressie mee. De patiënten slikten dagelijks willekeurig 12 g inositol of een placebo (glucose). Tijdens het onderzoek bleven de proefpersonen dezelfde medicatie gebruiken als voor het onderzoek. De doses van de medicijnen bleven ook onveranderd. Wekelijks keken de onderzoekers naar de veiligheid en effectiviteit van de suppletie. De effectiviteit werd vastgesteld met verschillende vragenlijsten.
Twee patiënten uit de controlegroep maakten het onderzoek niet af. Onder de overige proefpersonen verbeterden de symptomen van de bipolaire depressie meer in de inositolgroep dan in de controlegroep. Dit verschil tussen beide groepen was echter niet significant. De auteurs verwachten dat in een eventueel vervolgonderzoek met een grotere groep proefpersonen het effect van inositol wel significant zal verschillen van het placebo-effect. De suppletie met inositol veroorzaakte vrijwel geen bijwerkingen. Daarnaast was de suppletie niet van invloed op de concentratie van de verschillende gebruikte medicijnen in het bloed.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen