Minder dementie met vitamine E-rijke voeding

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Vitamine E-rijke voeding vermindert op de lange termijn het risico van dementie en de ziekte van Alzheimer. Aan de Nederlandse studie namen 5395 personen deel van 55 jaar en ouder. Ze hadden geen dementie. Aan het begin van het onderzoek werd informatie verzameld over hun voedingspatroon. Vervolgens werd het risico van dementie en alzheimer gerelateerd aan de inname van vitamine E, vitamine C, bètacaroteen en flavonoïden.
Tijdens de gemiddelde volgperiode van 9,6 jaar werd bij 465 deelnemers dementie vastgesteld waarvan 365 personen de ziekte van Alzheimer hadden. Na correctie voor beïnvloedende factoren bleek een hoge vitamine E-inname de kans op dementie op de lange termijn significant te verlagen. De personen met de hoogste vitamine E-inname hadden 25% minder kans op dementie in vergelijking met personen met een voedingspatroon arm aan vitamine E. De inname van vitamine C, bètacaroteen en flavonoïden had geen invloed op beide aandoeningen.
Een voeding met veel vitamine E-rijke producten beschermt op de lange termijn tegen het risico van dementie en Alzheimer.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen