Minder depressief met omega 3

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Ook personen met een adequate omega 3-vetzuurstatus hebben baat bij een verhoging van de bloedspiegel van omega 3-vetzuren teneinde depressieve klachten te verminderen.

De Japanse studie werd uitgevoerd in de periode van 2006 tot 2008. Er namen meer dan 2100 mannen en vrouwen van veertig jaar en ouder deel aan de Longitudinal Study of Aging. Met behulp van een vragenlijst werden depressieve klachten vastgesteld. Tevens werden in het bloedserum de concentraties van omega 3- en 6-vetzuren gemeten.

Van de deelnemers hadden er 266 (12,5%) een depressie. De omega 3-vetzuurstatus van personen met en zonder depressies bedroeg respectievelijk 264 mcg/ml en 276 mcg/ml. Er werd een verband gezien tussen een hoge omega 3-vetzuurconcentratie in het bloedserum en minder depressieve klachten. Deze relatie werd niet gezien met de omega 6-vetzuurstatus. Personen met een hoge serumconcentratie van het omega 3-visvetzuur EPA hadden met 45% significant minder depressieve symptomen in vergelijking met personen met de laagste EPA-status. Voor het omega 3-visvetzuur DHA werd een significante risicoreductie van depressieve klachten gezien van 42%.

De Japanse deelnemers hadden een relatief hoge bloedconcentratie van omega 3-vetzuren. Desondanks bleek een verbetering van de omega 3-status bij te dragen aan een vermindering van depressieve klachten.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen