Minder frisdrank, gezonder cholesterol

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Kinderen die veel frisdrank drinken hebben een hoger gehalte aan triglyceriden in hun bloed en daarmee op latere leeftijd eerder kans op een hart- of vaatziekte.

Aan de studie namen 613 kinderen deel in de leeftijd van 8 tot 15 jaar. Bij de kinderen werd de frisdrankconsumptie gerelateerd aan hun vetprofiel in het bloed. Bovendien werd bij 380 kinderen de inname van frisdrank gedurende een jaar gerelateerd aan veranderingen in hun vetprofiel.

Kinderen die relatief veel frisdrank consumeerden, hadden over het algemeen een ongezondere leefstijl (weinig beweging, lage consumptie van groenten en fruit). Kinderen die dagelijks minimaal een glas frisdrank dronken hadden een significant hoger triglyceridengehalte in vergelijking met kinderen die maximaal eenmaal per week frisdrank consumeerden (0,8 mmol/l versus 0,7 mmol/l). Bij kinderen die besloten wekelijks een glas frisdrank minder te drinken, nam het ‘goede’ HDL-cholesterolgehalte significant toe.

Regelmatige consumptie van frisdrank blijkt het vetprofiel van kinderen ongunstig te beïnvloeden. Verminderen van de inname van frisdrank leidt tot een gezonder vetprofiel.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen