Minder glucosepieken met kombucha

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Het drinken van kombucha bij een koolhydraatrijke maaltijd kan helpen om glucosepieken te voorkomen. Kombucha is gefermenteerde thee en bevat gunstige darmbacteriën en polyfenolen.  

Aan de studie namen elf gezonde proefpersonen deel in een leeftijd van 18 tot 45 jaar. De deelnemers consumeerden op drie verschillende momenten een gestandaardiseerde maaltijd met vijftig gram koolhydraten. Bij de maaltijd dronken ze een glas (330 ml) koolzuurhoudend water, kombucha (3 gram koolhydraten) of een drank met weinig calorieën (lightdrank). Er werd bekeken wat het effect van de dranken was op de glucose- en insulinepieken twee uur na de maaltijden. 

Er was geen significant verschil zichtbaar in de glucose- en insulinepiek na de consumptie van koolzuurhoudend water en lightdrank bij de koolhydraatrijke maaltijd. Wanneer echter kombucha bij de maaltijd gedronken werd, was sprake van een significant lagere glucose- en insulinepiek ten opzichte van het drinken van een glas water.

De resultaten tonen dat een kombuchadrank postprandiale pieken in de glucose- en insulinespiegels kan verminderen. Het is nog niet bekend op welke manier dit wordt bewerkstelligd.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen