Minder ontstekingsfactoren met magnesium

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Een hogere inname van magnesium met de voeding heeft verband met een verlaagde concentratie van een aantal markers in het bloed voor systemische ontstekingsactiviteit en disfunctie van het endotheel.
Aan het onderzoek deden 657 vrouwen mee die vrij waren van hart- en vaatziekten, kanker en suikerziekte. Bloedonderzoek vond plaats bij aanvang en na een jaar. De concentraties van verschillende markers voor ontstekingsactiviteit en het functioneren van het endotheel werden bepaald. Informatie over de voeding werd verkregen aan de hand van vragenlijsten.
Resultaten werden gecorrigeerd voor verstorende factoren zoals leeftijd, lichamelijke activiteit, rook- en drinkgedrag, gebruik van hormonen en de BMI.
Het bleek dat een hogere inname van magnesium verband hield met lagere waarden C-reactieve eiwitten (CRP), E-selectine en oplosbare intercellulaire adhesiemoleculen 1 (sICAM-1).
De 20% personen met de hoogste magnesiuminname hadden gemiddeld een 24% lagere CRP-waarde en een 14% lagere waarde voor selectine-E vergeleken met de 20% met de laagste inname.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen