Mondspray effectief bij Covid-infectie

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Een gepatenteerde mondspray vermindert significant symptomen van een SARS-CoV-2 infectie en bevordert het herstel, zo blijkt uit een Vietnamese studie. 

De mondspray, bekend onder de merknaam Afree oral spray, bevat zinkjodide, gemberextract, propolisextract, natuurlijk fruitaroma, xylitol, dimethylsulfoxide (DMSO) en zuiver water. DMSO is een medicijn dat snel doordringt in lichaamsweefsels en plaatselijk de bloedvaatjes verwijdt, de zenuwen minder prikkelbaar maakt en ontstekingen remt. 

Aan het onderzoek namen 1252 patiënten deel die willekeurig werden verdeeld in een interventie- en controlegroep. In de controlegroep werden de patiënten regulier behandeld voor hun Covid-infectie. In de interventiegroep kregen de patiënten naast de standaardbehandeling gedurende tien dagen de mondspray. 

Al na vijf dagen hadden significant minder patiënten in de interventiegroep symptomen van de infectie ten opzichte van de controlegroep (45% versus 86%). Na tien dagen waren alle deelnemers in de interventiegroep symptoomvrij. Het percentage met een positieve PCR-test was na vier dagen significant minder in de interventiegroep ten opzichte van de controlegroep (83% versus 99%). Na tien dagen werd in de interventiegroep in slechts 1% van de gevallen een infectie met een positieve PCR-test bevestigd. In de controlegroep had nog de helft van de deelnemers een positieve testuitslag. Het gebruik van de mondspray ging niet gepaard met bijwerkingen. 

Een gepatenteerde mondspray bevordert het herstel en verkort de duur van een SARS-CoV-2 infectie, zo blijkt uit de resultaten. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen