Neem pecannoten in je toetje

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Dat pecannoten niet alleen lekker, maar ook gezond zijn werd onlangs vastgesteld. Bepaalde stoffen in de noot bieden namelijk bescherming tegen oxidatieve stress.
De studie werd uitgevoerd bij 16 gezonde mannen en vrouwen. Ze kregen 3 keer een etentje met telkens een week ertussen. Aan de maaltijd waren hele pecannoten of gemalen pecannoten toegevoegd. De controlemaaltijd was zonder noten, maar was qua samenstelling en aantal calorieën vergelijkbaar. Voor en tot 24 uur na de etentjes werden bloedmonsters afgenomen en geanalyseerd.
De maaltijden met noten zorgden voor een significante verdubbeling van de concentratie gammatocoferol, een bepaalde vorm van vitamine E. Ook steeg de ORAC-waarde na de maaltijd met zeker 10%. De concentratie geoxideerd LDL-cholesterol nam significant af met gemiddeld 30%. De concentratie van de antioxidant epigallocatechine-3-gallaat was na de maaltijd significant hoger dan ervoor en dan bij de controlemaaltijd.
Het toevoegen van pecannoten aan je toetje is niet alleen lekker, maar beschermt ook nog eens je lichaam tegen de vorming van schadelijke vrije radicalen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen