Obesitas in ontwikkelingslanden

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Niet alleen Westerse landen kampen met overgewicht onder de bevolking. Sinds 2013 blijkt maar liefst 62% van de zwaarlijvige personen te leven in ontwikkelingslanden.

Hoewel Westerse landen in verhouding nog steeds een groter percentage personen met overgewicht heeft onder hun bevolking, wonen er absoluut gezien meer personen met overgewicht in ontwikkelingslanden. Vanaf 1980 is het percentage personen met overgewicht explosief gestegen met 145%. Momenteel heeft bijna 30% van de wereldbevolking overgewicht (BMI 25-30 kg/m2) of obesitas (BMI >30 kg/m2). Bij bijna eenderde hiervan is sprake van ernstig overgewicht (obesitas). De helft van de personen met overgewicht is woonachtig in slechts tien landen, te weten: de Verenigde Staten, Rusland, China, India, Brazilië, Egypte, Pakistan, Indonesië en onze oosterburen Duitsland.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen