Omega 3-vetzuren gunstig voor geheugen

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met omega 3-vetzuren verbetert de cognitie van gezonde volwassenen.

Aan de studie namen 40 gezonde personen in de leeftijd van 51 tot 72 jaar deel. Ze kregen gedurende 5 weken dagelijks 3 gram omega 3-vetzuren. Na een vijfweekse periode zonder suppletie kregen ze vervolgens gedurende eenzelfde periode dagelijks een placebo. Na beide suppletieperiodes werd een geheugentest gedaan en werden metabole parameters in het bloed bepaald.

Het werkgeheugen verbeterde significant na suppletie met omega 3-vetzuren in vergelijking met de placebo. In tegenstelling tot de placebo leidde visoliesuppletie tot een significante daling van het triglyceridengehalte en de bovendruk. Tevens bleek een verbetering van de score op de geheugentest gepaard te gaan met significante dalingen van de boven-bloeddruk, het nuchtere glucosegehalte en de concentratie van de ontstekingsbevorderende cytokine TNF-alfa.

Suppletie met omega 3-vetzuren leidt tot een verbetering van de cognitie bij gezonde personen. Bovendien blijkt de cognitie gerelateerd aan metabole parameters zoals de bloeddruk, glucose en TNF-alfa.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen