Omega 3-vetzuren helpen bij COPD

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Suppletie met omega 3-vetzuren heeft een gunstig effect bij de behandeling van COPD en is veilig. Dit blijkt uit een Japans onderzoek.
Het twee jaar durende onderzoek werd uitgevoerd bij 64 COPD-patiënten. De helft kreeg dagelijks 400 kcal van een vloeibaar supplement rijk aan omega 3-vetzuren en de andere helft kreeg een supplement rijk aan omega 6-vetzuren.
Na twee jaar bleken degenen in de omega 3-groep duidelijk beter te scoren bij de ademhalingstesten na een kortdurende inspanning dan aan het begin van het onderzoek. Ook was er een significante daling in de leukotriëen B4-spiegels in serum en speeksel en van de TNF-alfa- en IL8-spiegels in het speeksel in de omega 3-groep. In de omega 6-groep was dit gelijk gebleven. Dit doet vermoeden dat de verbetering van de longcapaciteit werd veroorzaakt door het ontstekingsremmende effect van de omega 3-vetzuren.
In de omega 3-groep hadden twee en in de omega 6-groep hadden drie personen last van een milde diarree. In beide groepen hadden drie personen last van misselijkheid. In dit onderzoek was voor een hoog calorische vloeibare suppletie gekozen omdat significant gewichtsverlies een algemeen probleem is bij patiënten met COPD.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen