Ook kinderen voorkeur natuurlijk voedsel

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker
Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.
Volwassenen geven de voorkeur aan natuurlijke levensmiddelen boven kunstmatig geproduceerd voedsel. Nu blijkt dat ‘natuurlijk’ ook de voorkeur heeft bij (jonge) kinderen.
Er werden twee studies uitgevoerd met kinderen en volwassenen uit de Verenigde Staten. Aan het eerste onderzoek namen 120 kinderen deel in een leeftijd van 6 tot 10 jaar. Tevens namen volwassen personen deel met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. De deelnemers kregen de keuze uit drie soorten appels. Er werd hun verteld dat de eerste appel afkomstig was van een boerderij, de tweede was gekweekt in een laboratorium en de derde groeide aan een boom in een laboratorium. Het bleek dat zowel de kinderen als volwassen deelnemers de 'boerderij' appel verkozen boven de 'lab' appel. Als redenen voor hun keuze gaven kinderen aan dat ze de versheid, het buiten groeien en het zonlicht van belang vonden.
Aan het tweede onderzoek namen 63 kinderen deel in een leeftijd van 5 tot 7 jaar en 64 volwassenen met een gemiddelde leeftijd van 29 jaar. Ze kregen de keuze uit vier soorten sinaasappelsap. De eerste werd beschreven als zijnde versgeperst op een boerderij, de tweede werd niet met extra informatie toegelicht en van de derde werd gezegd dat chemicaliën eraan zouden zijn onttrokken en van de vierde werd gezegd dat chemicaliën zouden zijn toegevoegd. De gegeven informatie over de natuurlijkheid van het sap was significant van invloed op de beoordeling. De deelnemers verkozen de meest natuurlijke sinaasappelsap.
Leeftijd blijkt niet van invloed op de voedselkeuze. De overtuiging dat natuurlijke voedselproducten beter zijn dan gefabriceerde levensmiddelen is er al aanwezig op jonge leeftijd.
Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.