Opmerkzaamheid baby’s verbetert door DHA en AA

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Suppletie met docosahexaeenzuur (DHA) en arachidonzuur (AA) leidt bij baby's met een laag geboortegewicht tot een verbetering van de opmerkzaamheid (attention).
Voor de studie werden 92 baby's geïncludeerd. Ze werden in een interventie- en controlegroep verdeeld en kregen vanaf de eerste week na de geboorte tot gemiddeld 9 weken per 100 ml moedermelk 0,5 ml olie met 32 mg DHA en 31 mg AA of een placebo. De kinderen namen met 20 maanden deel aan twee vrije spelsessies waarbij de mate van opmerkzaamheid werd getest. De cognitieve ontwikkeling werd bepaald met behulp van twee vragenlijsten waaronder de Bayley Mental Development Index.
De resultaten van de spelsessies lieten een positief effect zien van de vetzuren op de opmerkzaamheid. Er werd tussen beide groepen geen verschil waargenomen in de cognitieve ontwikkeling zoals getest werd met de vragenlijsten. Een hoge DHA-concentratie in het bloedplasma bleek positief bij te dragen aan de mate van aandacht en de score op de Bayley Mental Development Index.
Suppletie met DHA en AA lijkt bij baby's met een laag geboortegewicht te leiden tot een verbetering van de opmerkzaamheid bij een leeftijd van 20 maanden.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen