Plantaardig alternatief voor visolie

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
De Europese Commissie heeft afgelopen juni een nieuwe plantaardige bron van omega 3-vetzuren goedgekeurd voor toepassing in melk- en yoghurtdranken, graanproducten en voedingssupplementen. Het product, Incromega V3 genoemd, wordt geleverd door het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijf Croda Health Care en vormt een plantaardig alternatief voor omega 3-vetzuren uit visolie. In de VS werd het al eerder dit jaar, na goedkeuring door de Amerikaanse overheid, toegepast in voedingssupplementen.
Incromega V3 is een olie, geëxtraheerd uit Echium, de botanische naam van een geslacht van planten uit de ruwbladigenfamilie (Boraginaceae). De plant wordt gekweekt in het Verenigd Koninkrijk en heeft een met borage- en zwarte bessenolie vergelijkbaar vetprofiel. Het bevat een hoog gehalte aan stearidonzuur (SDA), dat in het lichaam kan worden omgezet in eicosapentoeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De mate waarin deze omzetting plaatsvindt, is relatief hoog, namelijk 30%. Ter vergelijking is de omzettingsgraad van alfalinoleenzuur (ALA) in EPA en DHA slecht 5% of minder.
Het bedrijf maakte bekend dat Incromega V3 nog voor het einde van dit jaar in soft-gel capsules verkrijgbaar zal zijn in het Verenigd Koninkrijk. Verwacht wordt dat andere Europese landen spoedig zullen volgen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen