Probiotica en vitamine C verminderen schoolverzuim

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Suppletie met probiotica in combinatie met vitamine C leidt tot een significante daling van schoolverzuim onder kinderen in de leeftijd van drie tot zes jaar.

Er namen 57 kinderen aan de studie deel. Ze werden in een suppletie- en placebogroep verdeeld. De kinderen in de suppletiegroep kregen dagelijks een supplement met melkzuur- en bifidobacteriën in combinatie met 50 mg vitamine C. De overige kinderen kregen dagelijks gedurende zes maanden een placebo.

Het risico van een bovenste luchtweginfectie nam met 33% significant af in de suppletiegroep in vergelijking met de placebogroep. Ook het aantal ziektedagen door een bovenste luchtweginfectie daalde significant. Bovendien nam het schoolverzuim onder invloed van suppletie significant met 30% af. Het aantal dagen dat kinderen pijnstillers en antibiotica gebruikten was lager onder invloed van suppletie. Ook was het aantal dagen dat er middelen tegen een verkoudheid werden gebruikt significant lager onder invloed van suppletie met probiotica en vitamine C.   

Een combinatie van probiotica met vitamine C kan effectief het risico van griep verminderen bij jonge schoolgaande kinderen en gaat verzuim tegen. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen