Rode pepers helpen bij afvallen

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Het toevoegen van de scherpe rode chilipepers tijdens het diëten helpt het jojo-effect te voorkomen. Dit blijkt uit een studie van de Universiteit Maastricht. De stof capsaïcine is verantwoordelijk voor het effect.

In vier sessies verbleven proefpersonen telkens gedurende 36 uur in een zogenaamde respiratiekamer waar diverse metingen werden uitgevoerd. Ze kregen twee keer voeding met 100% van hun dagelijkse energiebehoefte, met en zonder chilipepers en twee keer een dieet met slechts 75% van de energiebehoefte, al dan niet met chilipepers. De chilipepers werden bij de maaltijden gegeven in een dosis van 1 gram met ongeveer 2,5 mg capsaïcine.

De chilipepers zorgden ervoor dat het energieverbruik tijdens het dieet toch even hoog bleef als wanneer normaal gegeten werd. Ook zorgde consumptie van de pepers ervoor dat de vetverbranding toenam.

Het jojo-effect is een gevolg van het feit dat tijdens diëten het energieverbruik afneemt. Wanneer daarna weer normaal gegeten wordt, vliegen de kilo’s er weer snel aan. Toevoeging van ongeveer 1 gram rode chilipepers tijdens diëten kan ervoor zorgen dat het energieverbruik op peil blijft en kan zodoende het jojo-effect voorkomen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen