Seleniumsuppletie tegen postnatale depressie

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Seleniumsuppletie tijdens de zwangerschap kan een postnatale depressie voorkomen.
Aan de studie namen 166 vrouwen deel die in het eerste trimester van hun zwangerschap waren. Het was de eerste keer dat ze zwanger waren. Ze werden willekeurig in twee groepen verdeeld en werden tot het einde van de zwangerschap behandeld met 100 mcg selenium of een placebo. Binnen 8 weken na de bevalling werd met behulp van de Edinburgh Postnatale Depressie Schaal (EPDS) de mate van postnatale depressie bepaald. De seleniumconcentratie werd aan het begin en einde van de studie bepaald.
Er was geen significant verschil in demografische kenmerken en sociale ondersteuning tussen de vrouwen in beide groepen. Uiteindelijk hadden 44 vrouwen in de seleniumgroep en 41 vrouwen in de placebogroep de studie voltooid. Suppletie leidde tot een significante toename van de seleniumconcentratie in het bloed. In de placebogroep werd geen verandering van concentratie waargenomen. De gemiddelde score op de EPDS was bij de vrouwen in de seleniumgroep significant lager dan bij de vrouwen in de placebogroep.
Seleniumsuppletie tijdens de zwangerschap kan een effectieve behandelmethode zijn om een depressie na de zwangerschap te voorkomen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen