Slaat voedingsonderzoek nieuwe weg in?

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
De onderzoeksgroep van het National Cancer Institute (NCI) die zich bezighoudt met voedingsinterventies wil input van academici, zorgverleners, farmaceutische bedrijven, patiëntengroepen en de regering. Het gaat om ideeën voor wetenschappelijk onderzoek waarin de relatie tussen genotypes en voedingsinterventies ter preventie van kanker wordt onderzocht.
In samenwerking met de National Institutes of Health (NIH) heeft de onderzoeksgroep een verklaring opgesteld waaruit vooral interesse blijkt voor het effect van voedingsstoffen op de genexpressie (nutrigenomics) waaruit potentiële interventies kunnen voortkomen. Er zijn diverse bioactieve stoffen betrokken in dit proces. Genetische varianten die van invloed zijn op de absorptie, het metabolisme en de uitscheiding van specifieke voedingsstoffen kunnen waardevolle voorspellende inzichten geven in de respons op voedingsmiddelen en -supplementen. Echter, wetenschappelijke studies laten tegenstrijdige resultaten zien.
Het NCI hoopt met nieuw onderzoek meer inzicht te krijgen in genetische varianten en het effect van bepaalde voedingsstoffen bij de preventie en behandeling van kanker.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen