Slim toilet

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Net als genetisch onderzoek is begrip van het microbioom en zijn miljarden microben van essentieel belang voor de humane gezondheid

Hoewel de belangstelling voor het microbioom toeneemt, is dit gebied nog grotendeels onontgonnen als gevolg van ineffectieve technologie en hoge kosten voor het genereren van adequate gegevens. 

Een groep Amerikaanse microbioom-onderzoekers heeft de handen ineengeslagen en probeert hier verandering in te brengen. Deze wetenschappers willen met hun bedrijf 'Biomesense' ontlastingsanalyse en gepersonaliseerd advies toegankelijker maken. Ze hebben voor dit doel het eerste 'slimme toilet' ontwikkeld dat ze de naam 'GutLab' hebben gegeven. Het is ontworpen voor thuisgebruik. Het combineert een gebruiksvriendelijkheid en volledige automatisering. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om ontlastingmonsters te verzamelen en op te sturen naar een laboratorium. Middels de nieuwe technologie kan continu op een kosteneffectieve manier het microbioom geanalyseerd worden. Zo wordt de microbioom-precisiegeneeskunde van het laboratorium verplaatst naar het comfort van thuis.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen