Sneller herstel van kind met probiotica

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Kortdurend gebruik van probiotica bevordert het herstel van bovenste luchtweginfecties bij kinderen en zorgt voor een milder verloop ervan.

Aan de studie namen 225 kinderen in de leeftijd van drie tot twaalf jaar deel. Op de eerste dag dat er een huisgenoot ziek was kregen de kinderen een probioticasupplement of een supplement met maltodextrine (controlegroep). Het probioticasupplement bestond uit Lactobacillus acidophilus DDS-1 en Bifidobacterie lactis UABLA-12 met 50 mg fructooligosaccharide. De kinderen kregen het supplement gedurende twee weken of tot het einde van de luchtweginfectie.

In de probioticagroep waren er minder kinderen (57%) die een acute infectie van de bovenste luchtwegen kregen dan in de placebogroep (65%). Dit verschil was echter niet significant. Kinderen die het probioticasupplement kregen herstelden significant sneller van de infectie dan kinderen die de placebo kregen (gemiddeld 5 versus 7 dagen). Ook waren de klachten significant milder onder invloed van het supplement.

Hoewel suppletie met probiotica niet leidt tot een duidelijk lagere incidentie van bovenste luchtweginfecties, bevordert het wel het herstel ervan bij kinderen. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen