Spiermassa behouden met supplement

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Suppletie met essentiële aminozuren en koolhydraten zorgde ervoor dat in geval van bedlegerigheid de spiermassa behouden bleef en minder kracht werd verloren.
De deelnemers bleven gedurende 28 dagen op bed en kregen drie maal per dag een maaltijd. Tweeënhalf uur hierna kregen zeven van de dertien deelnemers een supplement met 16,5 gram essentiële aminozuren en 30 gram koolhydraten. De andere deelnemers kregen een placebo zonder voedingswaarde.
De deelnemers die de placebo kregen, verloren gemiddeld bijna een halve kilo aan beenspiermassa. Deze massa bleef bij de supplementdeelnemers ongeveer gelijk. De benen van de placebodeelnemers waren na het onderzoek gemiddeld 18 kg minder krachtig op een fitnessapparaat waar met de benen een gewicht moest worden weggeduwd, terwijl de beenkracht van de supplementendeelnemers met gemiddeld 9 kg afnam.
Deze gegevens kunnen waardevol zijn voor astronauten die in de ruimte gedurende lange tijd niet veel kunnen bewegen of voor zieke ouderen die bedlegerig zijn.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.