Supplemententrio effectief bij verkoudheid

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Een combinatie van vitamine C, zink en pijnboombast-extract helpt bij verkoudheid.

De onderzoekers voerden twee studies uit. Aan de eerste studie namen 73 gezonde vrijwilligers deel. Bij de eerste tekenen van een verkoudheid kregen ze een supplement met 50 mg pijnboombast-extractl tweemaal per dag (40 personen) of ze gebruikten vrij verkrijgbare middelen zoals hoestdrank (33 personen). In de tweede studie werden 196 personen met een verkoudheid verdeeld in drie groepen. Ze kregen gedurende minimaal vijf dagen een combinatie van verschillende supplementen. Personen in de eerste groep kregen 100 mg pijnboombast-extract met 200 mg vitamine C, in de tweede groep kregen de deelnemers 100 mg pijnboombast-extract met 30 mg zink (als gluconaat). Personen in de derde groep kregen een combinatie.

Uit de eerste studie bleek dat suppletie met pijnboombast-extract effectief is bij een verkoudheid en de duur van de verkoudheid significant kan verminderen. Hierdoor hadden de deelnemers minder lang ziekteverlof en werden er minder andere middelen gebruikt om de verkoudheid te bestrijden. In de tweede studie werd aangetoond dat het extract van de pijnboom synergistisch werkt met vitamine C. Het supplemententrio bleek het meest effectief. Een combinatie van pijnboombast-extract, vitamine C en zink leidde tot een significante afname van de verkoudheidsduur. Personen die het supplemententrio kregen waren gemiddeld vier dagen verkouden, terwijl een verkoudheid normaal zeven dagen duurt.

Jaarlijks wordt een volwassene ongeveer twee- tot vijfmaal verkouden. Suppletie met pijnboombast-extract, vitamine C en zink kan aanzienlijk de ziektelast verminderen, zo blijkt uit de resultaten van de studies.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen