Suppletie bij operatie carpaaltunnelsyndroom

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met een combinatie van alfaliponzuur, curcumine en B-vitamines vermindert klachten na een operatie aan het carpaaltunnelsyndroom.

Aan de studie namen 180 personen deel die een ingreep aan het carpaaltunnelsyndroom moesten ondergaan. De patiënten werden verdeeld in drie groepen waarbij de eerste groep diende als controlegroep. Personen in de tweede groep kregen zowel drie maanden voor als na de ingreep tweemaal per dag supplementen. Personen in de derde groep kregen alleen drie maanden voor de ingreep tweemaal per dag suppletie. De suppletie bestond uit 300 mg alfaliponzuur, 500 mg curcumine (als fytosoom) en B-vitamines in de volgende dosissen: 1,05 mg vitamine B1; 1,2 mg vitamine B2; 4,5 mg vitamine B3 en 1,5 mg vitamine B6.

Veertig dagen en drie maanden na de ingreep werden in vergelijking met de controlegroep significant minder nachtelijke klachten gemeld door de patiënten die zowel voor als na de ingreep de supplementen kregen. Ook waren in deze groep in vergelijking met beide andere groepen aan het einde van de studie significant minder patiënten die positief scoorden op de zogenaamde Phalen’s test. Bij deze test worden beide polsen gedurende zestig seconden tegen elkaar gedrukt met de handen naar beneden. Bij een positieve score worden tintelingen ervaren die erop wijzen dat er - ondanks de ingreep - nog steeds sprake is van een beknelling van de middelste armzenuw. Er werden overigens geen bijwerkingen gemeld van de supplementen.

Suppletie met alfaliponzuur, curcumine en B-vitamines verlicht nachtelijke klachten na een ingreep aan het carpaaltunnelsyndroom. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen