Suppletie helpt tegen overgewicht

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Vrouwen met overgewicht hebben baat bij vitaminen- en mineralensuppletie. Het lichaamsgewicht en vetpercentage nemen af terwijl het vetspectrum verbetert.
Aan de studie namen 96 Chinese vrouwen deel in de leeftijd van 18 tot 55 jaar. De vrouwen hadden een BMI van 28 kg/m2. Ze werden willekeurig in drie groepen verdeeld. Afhankelijk van de groep kregen ze gedurende 26 weken dagelijks een multivitaminen- en mineralensupplement, 162 mg calcium of een placebo. Voor aanvang van de studie en na 26 weken werd het lichaamsgewicht, BMI, buikomvang, vetmassa, vetvrije massa,energieverbruik in rust, Respiratoire Quotiënt (RQ), bloeddruk, nuchter glucosegehalte en insulineniveau, totale cholesterolgehalte, LDL- en HDL-cholesterol en triglyceriden gemeten.
Uiteindelijk hadden 87 vrouwen het onderzoek voltooid. De vrouwen die het vitaminen- en mineralensupplement kregen hadden een significant lager lichaamsgewicht, BMI, vetmassa, totaal cholesterolgehalte en LDL-cholesterol in vergelijking met de vrouwen in de andere groepen. De RQ en middelomtrek waren eveneens lager. Daarnaast was het HDL-cholesterol en energieverbruik in rust hoger. De vrouwen in de calciumgroep hadden eveneens een significant hoger HDL-cholesterol en een lager LDL-cholesterol in vergelijking met de vrouwen in de placebogroep.
Suppletie van vitaminen en mineralen heeft een gunstige invloed op de lichaamssamenstelling, het energieverbruik en het vetspectrum bij vrouwen met overgewicht.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen