Suppletie noodzakelijk tijdens diëten

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Tijdens het volgen van een dieet is het van belang extra vitaminen en mineralen te suppleren, ook als het dieet onder begeleiding van een professional wordt gevolgd.
In een studie werden 70 vrouwen in de leeftijd van 25 tot 50 jaar met overgewicht (BMI tussen 25 en 35 kg/m^2) ingedeeld in twee groepen. De vrouwen in de eerste groep kregen een energiebeperkt dieet, terwijl de vrouwen in de andere groep een maaltijdvervangend dieet volgden waarbij 1 tot 2 maaltijden per dag werden vervangen door dranken of repen. De energiebeperking was in beide groepen 1300 calorieën per dag. De diëten werden gedurende een jaar gevolgd waarbij de vrouwen 18 groepssessies volgden onder leiding van een diëtist. De vrouwen vulden vóór de studie, na 6 maanden en een jaar een vragenlijst in over hun eetpatroon.
In beide groepen verloren de vrouwen evenveel gewicht. De koolhydraat-, vet- en eiwitinname was volgens de aanbevolen richtlijn. De inname van verzadigd vet, cholesterol en zout nam af, terwijl de fruit -en groenteconsumptie steeg. De micronutriënteninname tussen beide groepen bleek significant te verschillen. De vrouwen die het energiebeperkt dieet volgden hadden na 6 maanden een significant lagere inname van 15 vitaminen en mineralen en na een jaar van 9 vitaminen en mineralen. Ze hadden kans op een nutriëntentekort.
Deze studie toont het belang aan van maaltijdvervanging of suppletie van micronutriënten tijdens het volgen van een dieet.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen