Synbiotica samen met antibiotcia bij Helicobacter pylori

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Kinderen met een Helicobacter pylori (H. pylori)-infectie zijn gebaat bij een regelmatige inname van synbiotica bestaande uit Saccharomyces boulardii plus inuline (SbI). Dit heeft namelijk een remmend effect op de kolonisatie van deze bacterie in de maag.
Het onderzoek betrof 254 kinderen van gemiddeld 8,4 jaar zonder symptomen. Bij 182 van hen (72%) werd, met behulp van de C13-ureum-ademtest een H. pylori-infectie geconstateerd. In drie willekeurige groepen verdeeld kregen zij ofwel 8 dagen antibiotica ofwel 8 weken durende dagelijks suppletie mey SbI of Lactobacillus acidophilus (LB). Een groep van 81 kinderen bij wie H. pylori was aangetoond maar die geen behandeling kregen, vormde de controlegroep.
Aan het einde van de onderzoeksperiode was H pylori bij 66% van de kinderen uit de antibioticagroep, bij 12% uit de SbI-groep en bij 6,5% uit de LB-groep niet meer aantoonbaar. Bij geen enkel kind uit de controlegroep was sprake van spontane verdwijning van de infectie. Daarnaast had de behandeling met SbI een remmende werking op de kolonisatie van H. pylori in de maag. LB-suppletie had dit effect niet.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen