Veel groente en fruit vermindert mogelijk risico borstkanker

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
In een studie zijn opnieuw aanwijzingen gevonden dat een hogere consumptie van groente en fruit het risico van borstkanker verlaagt.
Het onderzoek werd uitgevoerd in de Chinese provincie Guangdong en betrof een groep van 438 vrouwen met borstkanker en een even grote controlegroep van vrouwen zonder deze aandoening. Met behulp van een vragenlijst was informatie verkregen over hun voedingspatroon.
Uit analyse van de verkregen gegevens bleek dat het risico van borstkanker kleiner was naarmate er meer groente en fruit werd gegeten. De 25% vrouwen met de hoogste groenteconsumptie toonden vergeleken met de 25% vrouwen die de minste groenten aten een 72% verlaagd borstkankerrisico. Op dezelfde wijze hield een hogere inname van fruit verband met een 47% verlaagd risico. Als naar de afzonderlijke productgroepen werd gekeken dan wezen de resultaten op beschermende effecten van donkergroene bladgroenten, kruisbloemige groentesoorten (o.a. broccoli, bloemkool, spruitjes, koolrabi, boerenkool), wortelen en tomaten, bananen en watermeloen, papaya en cantaloupe. Ook de hogere innamen van vitamine A, bètacaroteen, vitamine C, vitamine E en voedingsvezels hielden met een verlaagd risico van borstkanker verband.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen