Vijftigplusser gebaat met multi-voedingsstoffen

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Gebruik van een supplement met uiteenlopende voedingsstoffen kan oudere personen helpen een actieve levensstijl te behouden.
Een groep van 31 gezonde en actieve vijftigplussers - mannen en vrouwen - deden mee aan een onderzoek. Ze kregen gedurende 28 dagen dagelijks een placebo of een supplement met aminozuren (L-leucine, L-isoleucine, L-valine en L-taurine), ontstekingsremmende plantenextracten en B-vitamines. Hierna kregen ze een week rust waarna ze weer het supplement kregen. Voor en na de suppletieperiodes werden diverse testen uitgevoerd. De proefpersonen hielden wekelijks een logboek bij waarin de mate van lichamelijke activiteit en het medicijnengebruik werd genoteerd.
Suppletie met de placebo leidde niet tot significante veranderingen. Suppletie met de mult leidde daarentegen tot een significante afname van de ontstekingsbevorderende stof interleukine-6 (IL-6) bij zowel mannen als vrouwen. Bij de mannen werd tevens een significante daling van creatinekinase (marker voor spierschade) en alfa-1-antichymotrypsine (marker voor artritis) gezien en een afname van vermoeidheid en (gewrichts)pijn. Ook nam hun spierkracht significant toe. Bij vrouwen verbeterde het evenwichtsgevoel en nam de mate van angst af. Zowel mannen als vrouwen kregen significant meer energie na suppletie met het voedingssupplement.
De resultaten laten zien dat mannen en vrouwen van middelbare leeftijd gebaat zijn met een supplement. Ontstekingsfactoren, pijn en angstgevoelens nemen af, terwijl de fysieke kracht van mannen toeneemt en bij vrouwen de balans verbetert. Deze suppletie laat zien dat vijftigplussers langer actief blijven.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.