Visolie goed voor geheugen

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Dat visoliesuppletie het geheugen ten goede komt, werd opnieuw vastgesteld in een studie die gepresenteerd werd op een congres over de ziekte van Alzheimer in Parijs.
Aan deze studie namen 819 ouderen deel met een normaal geheugen, een verslechterd geheugen en met de ziekte van Alzheimer. Van de proefpersonen waren er 117 die visoliesupplementen gebruikten.
Gebruik van de olie werd geassocieerd met een beter geheugen. Dit verband was significant bij personen met een normaal geheugen en bij personen die een bepaald gen niet hadden dat hierbij een rol speelt, het zogeheten APOE4-gen. Het is bekend dat dit gen het risico van Alzheimer verhoogt. Tevens blijkt visoliesuppletie hersenatrofie tegen te gaan: suppletie leidde tot een significant groter hersenvolume in twee gebieden die betrokken zijn bij geheugen- en denkfuncties (cerebrale cortex en hippocampus).
Geconcludeerd kan worden dat visolie helpt bij behoud van een goed geheugen en hersenatrofie kan tegengaan. De bevindingen komen overeen met de resultaten van eerdere studies.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen