Vitamine C verbetert behandeling cervicitis

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Gebruik van vitamine C naast de reguliere behandeling versterkt het effect van de behandeling van cervicitis. Dit is een ontsteking of infectie van de baarmoederhals en kan het gevolg zijn van een chlamydia-infectie.
Aan de studie namen 80 vrouwen deel met een verhoging van antistoffen tegen chlamydia, een abnormale vaginale afscheiding en pijn tijdens de geslachtsgemeenschap. Daarnaast was de baarmoederhals rood, opgezet en geïrriteerd. De gemiddelde leeftijd van de vrouwen was 31 jaar.Van de deelnemers werden 39 vrouwen gedurende tien dagen behandeld met het antibioticum doxycycline van 100 mg per dag en een vaginale crème. De overige 41 vrouwen ondergingen dezelfde behandeling, maar kregen daarnaast 250 mg vitamine C per dag. De vrouwen werden op de elfde dag onderzocht.
De suppletie van vitamine C bleek een significante verbetering te geven van de vaginale afscheiding en pijnlijke geslachtsgemeenschap.
Uit de studie blijkt dat het effect van de reguliere behandeling van cervicitis wordt verhoogd door suppletie met vitamine C.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen