Voedingssuppletie gunstig bij suikerziekte

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
De resultaten van een review, uitgevoerd door Britse wetenschappers, ondersteunen het nut van verschillende soorten voedingssuppletie voor patiënten met suikerziekte.
De medische databanken MEDLINE en EMBASE werden afgezocht op publicaties van studies waarin het effect van verschillende soorten voedingssuppletie bij de behandeling van suikerziekte was onderzocht. Alleen gerandomiseerde, gecontroleerde en dubbelblinde studies werden geselecteerd, wat in totaal 50 studies opleverde.
Van verschillende soorten voedingsstoffen werden positieve effecten gevonden op factoren die verband houden met insulineresistentie en de gezondheid van hart en bloedvaten. Het betrof alfaliponzuur, chromium, foliumzuur, isoflavonen, magnesium, pycnogenol, selenium, vitamine C, vitamine E, en zink. Chromium bleek het meest bestudeerde supplement, het was onderwerp van 16 studies. In het merendeel van deze studies liet deze voedingsstof een gunstig effect op de nuchtere bloedglucosespiegel zien. De positieve effecten van isoflavonen bleken alleen geldig in combinatie met sojaeiwitten. Van vitamine E werd gevonden dat het, in een suppletiedosis van 200 mg per dag of meer, oxidatieve stress vermindert.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen