Vooral EPA beschermt tegen borstkanker

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Uit een Amerikaans onderzoek bleek dat vrouwen minder kans op borstkanker hadden, wanneer de concentratie omega 3-vetzuren in het bloed groter was.
Uit de resultaten van de studie met 322 vrouwen met borstkanker en 1030 controlepersonen bleek dat als de concentratie omega 3-vetzuren in het bloed groter was, het risico van borstkanker significant was verlaagd. Hoofdzakelijk eicosapentaeenzuur (EPA) bleek verantwoordelijk voor dit positieve effect.
Hogere plasmawaarden van palmitinezuur, gammalinoleenzuur, palmitoleïnezuur en vacceenzuur hadden onafhankelijk van elkaar een significant verhogend effect op het risico van borstkanker. Terwijl een hogere concentratie palmitinezuur en palmitoleïnezuur afzonderlijk van elkaar het borstkankerrisico lieten stijgen, bleek de verhouding tussen het onverzadigde palmitinezuur en het enkelvoudig onverzadigde palmitoleïnezuur tevens een factor van belang. Hoe meer de verhouding in het voordeel lag van palmitinezuur, des te kleiner was de kans op borstkanker.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen